Projekt SECOVE
Kam na strednú
Youth 4 Bauhaus
Digitálni stavbári a geodeti
Projekt
Vzdelaný stavbár
Inovatívne myslenie
Náhodné foto z galérie
prednaska_TUFBERG_Kataster nehnutelnosti_25.01.2023_7 IMG_1154 IMG_1195 nohejbal_1

V dňoch 27.-31. 5. 2024 sa trieda 1.B zúčastnila odborných exkurzií.
Prvý deň navštívili cementáreň DANUCEM v Turni nad Bodvou, kde boli oboznámení s jednotlivými štádiami procesu výroby cementu. Okrem toho mali možnosť vyviezť sa na výmenník do výšky 106 metrov, odkiaľ mohli vidieť jednotlivé časti cementárne vrátane odľahlejších lomov.
Druhý deň exkurzií žiakom v betonárni na Teplárenskej 2 ukázali priestory betonárne, vysvetlili proces miešania betónu a upozornili ich na riziká reklamácií betónu a možné využitie betónu odmietnutého zákazníkom a možností jeho recyklácie.
Tretí deň žiaci navštívili Laboratória COLAS, kde videli zariadenia na testovanie betónu a asfaltu, proces testovania pevnosti materiálu v tlaku a ťahu (ohybom).
Vo štvrtok ich autobus priviezol do Kameňolomu Maglovec vo Vyšnej Šebastovej, kde videli spracovanie kameňa od ťažby až po triedenie na prach o veľkosti 0,0125mm.
Exkurzie zakončili v spoločnosti Kerkotherm, ktorá vyrába keramické kachle. Boli oboznámení s celým procesom výroby kachlí a ich vlastnosťami. Nadšenci si mohli pozrieť aj rôzne typy glazúr.
- Fotogaléria TU -

Komentáre sú uzavreté.